Voorkom pensverzuring het hele jaar door
BicarZ

Door minimaal 250 gram Bicar®Z per koe per dag op te nemen als standaard ingrediënt in het rantsoen van melkgevende koeien, zet u een belangrijke stap in de preventie van pensverzuring.

Pensverzuring is een breed voorkomend en onderschat probleem in de hedendaagse melkveehouderij. Vooral bij dieren waarvan we topprestaties verwachten, want voor deze hoge prestaties proberen we een rantsoen te verstrekken met een hoog energieniveau. Echter met een verhoogd risico op pensverzuring tot gevolg. Pensverzuring treedt op als er in de pens meer zuur wordt gevormd dan dat kan worden opgenomen via de penswand. De optimale zuurtegraad (pH) van de pens ligt tussen 6 en 7. Een pH die te lang lager is dan 5,5 kan zeer schadelijk zijn. In dat geval spreken we van pensverzuring.

Het is duidelijk dat het noodzakelijk is om jaarrond waakzaam te zijn voor pensverzuring en de nodige maatregelen te treffen om pensverzuring te voorkomen en tegen te gaan. Koeien produceren van nature bicarbonaat en houden daarmee de pens-pH gedurende de dag zo stabiel mogelijk. Bicar®Z, zuivere natriumbicarbonaat van Solvay vult de eigen productie perfect aan. Advies is om minimaal 250gram Bicar®Z per dier en per dag te verstrekken gedurende de gehele lactatie (niet in droogstand). Bovendien heeft Bicar®Z als buffer een zeer gunstige prijskwaliteitsverhouding en makkelijk toepasbaar via de (meng)voerwagen. Daardoor is zuivere natriumbicarbonaat als standaard ingrediënt in het rantsoen de eenvoudigste, goedkoopste en meest doeltreffende oplossing tegen pensverzuring.

Het standaard verstrekken van minimaal 250 gram Bicar®Z per dier en per dag zorgt voor dieren met een goede gezondheid én hogere melkproductie.

Waar bestellen

Voorkom pensverzuring en start met het opnemen van 250 gram Bicar®Z per koe per dag in het rantsoen.

Bicar®Z Waar bestellen

Reportage

Jos van den Houte heeft al jaren goede ervaringen met het gebruik van Bicar®Z ter voorkoming van pensverzuring.

Bekijk reportage

Publicaties

Voorkom pensverzuring het hele jaar door. Gebruik maken van de juiste buffer is essentieel.

Libramont Lees het volledige artikel.
250 gram/koe/dag